Почетна | За нас Патници |Бизнис заедница| Контакт|Мапа на са?тот
Пребарување:
 

 Актуелно
ЈАВЕН ПОВИК БРОЈ 1/16
ИНФОРМАТИВАН БРОШУРА ЗА ПАТНИЦИ
ПРИЈАВЕТЕ ПАРИ
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2015
НЕ ЗА НЕЛЕГАЛНИ АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ
ВОДИЧ ЗА ЦАРИНЕЊЕ НА СТОКИ 2016

Водич за царинење на стоки 2016.xls

Водич за царинење на стоки 2016.doc

Водич за царинење на стоки 2016.csv

ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТАТА НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА ЗА ТРЕТ КВАРТАЛ 2015 ГОДИНА
УСНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТОКА
Соопштение за издавање на потврда за Централен регистар
Корелациони табели (царинска тарифа) 2015/2014 и 2014/2015
Одлука за усогласување и менување на Царинската тарифа за 2016 година

(Сл.весник на РМ бр.216/2015)

Корелациони табели (царинска тарифа) 2016/2015 и 2015/2016
ПОВИК ЗА СКЛУЧУВАЊЕ НА АНЕКС КОН ДОГОВОРИТЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА КОМПЈУТЕРСКИОТ СИСТЕМ МАКЦИС
СООПШТЕНИЕ за начинот на постапување со погрешните уплати на евидентната сметка 845-00960 на ЦУ
Уредби за распоредување

Уредбата за изменување и дополнување на Уредбата за распоредувањето на одредени стоки во Комбинираната номенклатура согласно регулативите на ЕК  (Сл. Весник 133/2016)

ЛИСТА НА ПРАШАЊА ЗА СТРУЧНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ ЗА ЦАРИНСКИ СЛУЖБЕНИЦИ
ОДЛУКА ЗА РАСПОРЕДУВАЊЕ НА СТОКИТЕ НА ФОРМИ НА ИЗВОЗ И УВОЗ
ОВЛАСТЕНИ ПЕЧАТНИЦИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ И ДИСТРИБУЦИЈА НА ЕУР ОБРАСЦИ
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА - НА ШТО ТРЕБА ДА СЕ ВНИМАВА ПРИ УВОЗ НА УПОТРЕБУВАНИ ВОЗИЛА!
БРОЈ НА УВЕЗЕНИ ВОЗИЛА
 
  Интерактивна мапа на царинарници Отворена линија 

Испратете прашања,
жалби, сугестии

 
Пребарување низ царинска 
тарифа-ТАРИМ
  Состојба на граници и царински испостави   Најчесто поставувани прашања
 Вести
  23.08.2016    ЈАВЕН ПОВИК БРОЈ 1/16

Царинската управа на Република Македонија oбјавува ЈАВЕН ПОВИК Бр. 1/16 за прибирање понуди за склучување на договор за користење на работен простор
повеќе ...

22.08.2016   ЗАПЛЕНЕТИ ЗЛАТЕН НАКИТ, ОБЛЕКА, ПАРФЕМИ, ЦИГАРИ, ОТКРИЕНА ЦАРИНСКА ИЗМАМА И ДРУГО

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија една царинска измама, еден обид за нелегално преминување на државната граница и повеќе обиди за криумчарење, при што привремено се задржани златен накит, девизи, облека, парфеми, цигари, маслиново масло, автоделови, техничка стокаи фалсификати.
повеќе ...
17.08.2016   НОВА ДОНАЦИЈА НА ОПРЕМА ПРЕКУ ПРОГРАМАТА EXBS НА АМБАСАДАТА НА САД

Програмата за контрола на извозот и граничната безбедност (EXBS) на Амбасадата на САД во Република Македонија на Царинската управа ѝ врачи опрема во вредност од 8.918 американски долари - 7 пејџери за откривање на радијација, наменетa за спречување на незаконско тргување со стоки.
повеќе ...
16.08.2016   ОТКРИЕНА ИЗМАМА И ЗАПЛЕНЕТИ РАЧНИ ЧАСОВНИЦИ, АКЦИЗНА СТОКА, АВТОДЕЛОВИ, ТЕХНИЧКА СТОКА, ФАЛСИФИКАТИ

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија една царинска измама и повеќе обиди за криумчарење, при што привремено се задржани рачни часовници, алкохолни пијалоци, цигари, тутун, автоделови, мобилни телефони, телевизор, облека, козметички средства, опрема за алпинизам и фалсификати.
повеќе ...
14.08.2016   ДЕМАНТ НА ПРИЛОГ НА ТЕЛЕВИЗИЈА СТАР – ШТИП, ОБЈАВЕН НА 13.08.2016

Демант на прилог на Телевизија Стар – Штип, објавен на 13.08.2016г. најавен како „Македонски царинарници вратиле хуманитарна помош од Бугарија за Скопје“, а превземен од порталите Либертас, Репортер, Плусинфо, Локално и Позитив
повеќе ...
08.08.2016   ОТКРИЕНИ МИГРАНТИ И ЗАПЛЕНЕТИ ДЕВИЗИ, ЦИГАРИ, АВТОДЕЛОВИ, РАЧНИ ЧАСОВНИЦИ, ТЕХНИЧКА СТОКА, ОБЛЕКА

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија мигранти и неколку обиди за криумчарење, при што привремено се задржани девизи, цигари, автоделови, рачни часовници, техничка стока, облека, фалсификати и друго.
повеќе ...
04.08.2016   ПОДНЕСЕНИ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ОД ЦАРИНСКА УПРАВА ВО ЈУЛИ 2016 ГОДИНА

Постапувајќи по констатирани неправилности, Царинската управа на Република Македонија во месец јули 2016 година до надлежните јавни обвинителства поднесе 7 кривични пријави против 8 физички лица.
повеќе ...
01.08.2016   ОТКРИЕНИ ИЗМАМИ, МИГРАНТИ И ЗАПЛЕНЕТИ АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ, ЛЕКОВИ, АВТОДЕЛОВИ, ДРОН, ФАЛСИФИКАТИ И ДР

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија пет случаи на царински измами, мигранти и повеќе обиди за криумчарење, при што привремено се задржани алкохолни пијалоци, лекови за потенција, автоделови, регистарски таблички, летечка камера, фалсификати и друго.
повеќе ...
28.07.2016   ЦАРИНСКАТА УПРАВА ОСТВАРИ БРОЈНИ РАБОТНИ СРЕДБИ СО БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА

Во насока на продлабочување на соработката со бизнис заедницата, Царинската управа на Република Македонија организираше работни состаноци во сите подрачни царинарници: Битола, Скопје, Куманово, Штип и Гевгелија, како и на централно ниво во просториите на Царинската управа во Скопје.
повеќе ...
27.07.2016   ИЗБОР НА НАЈДОБРИ ЦАРИНИЦИ И НАЈДОБРА ГРАНИЧНА И ВНАТРЕШНА ЦАРИНСКА ИСПОСТАВА

Врз основа на Законот за Царинска управа и Упатството за мерење на успешноста на стоковите и граничните царински испостави, директорот на Царинската управа секои шест месеци донесува одлука за избор на најдобри цариници и најдобра гранична и внатрешна царинска испостава.
повеќе ...
26.07.2016   ЗАПЛЕНЕТ ЗЛАТЕН НАКИТ СО ВРЕДНОСТ ОД 1 МИЛИОН ДЕНАРИ

На 23 јули 2016 година за излез од Република Македонија на граничниот премин Табановце се пријави патничко моторно возило со швајцарски регистарски ознаки, управувано од српски државјанин. При преглед на возилото, во багажниот простор од возилото во мала шарена кесичка за накит и тоалетен несесер сместени во црно пластично ќесе во просторот наменет за чување на помошен прибор, пронајден е златен накит (женски алки, прстени, ѓердани и брошови) со тежина од 440 грама и 8 употребувани рачни часовници (машки и женски)
повеќе ...
25.07.2016   ЦАРИНИЦИТЕ ЗАПЛЕНИЈА 34 КИЛОГРАМИ МАРИХУАНА

Вчера (24.07.2016 година) царинските службеници запленија 34 килограми марихуана на ГП Дојран.
повеќе ...
19.07.2016   ЗАПЛЕНЕТИ ДРОН, ФАЛСИФИКАТИ, СЕМКИ ОД CANNABIS, МУНИЦИЈА, ОБЛЕКА И ДРУГО

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија повеќе обиди за криумчарење, при што привремено се задржани семки од cannabis, куршум за автоматска пушка, боја, зацврстувач за боја, лепак, употребувана машина за гравирање, делови за огради, метални стеги, пестициди, облека, обувки, мобилни телефони, дрон, девизи, цигари и фалсификати.
повеќе ...
18.07.2016   ДИРЕКТОРКАТА НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА НА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА СВЕТСКАТА ЦАРИНСКА ОРГАНИЗАЦИЈA

Директорката на Царинската управа на Република Македонија присуствуваше на 127-та/128-та седница на Советот за царинска соработка што се одржа од 14 до 16 јули 2016 година во Брисел.
повеќе ...
14.07.2016   ЗАПЛЕНЕТИ 22 ЗЛАТНИЦИ НА АРОДРОМ ВО СКОПЈЕ

При контрола на патник на Аеродром Александар Велики во Скопје, мобилен царински тим откри 22 златници со вредност од околу 12 илјади долари.
повеќе ...
13.07.2016   ЗАПЛЕНЕТИ 243 КИЛОГРАМИ РЕЖАН ТУТУН

На 8 јули 2016 година на патниот правец Скопје – Куманово при вршење на внатрешна контрола, инспекторите од Одделението за истраги на Царинска управа, се обидоа да стопираат комбе со скопски регистарски ознаки, но возачот на комбето не застанал и се дал во бегство
повеќе ...
13.07.2016   ПОДНЕСЕНИ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ОД ЦАРИНСКА УПРАВА ВО ЈУНИ 2016 ГОДИНА

Постапувајќи по констатирани неправилности, Царинската управа на Република Македонија во месец јуни 2016 година до надлежните јавни обвинителства поднесе 6 кривични пријави против 6 физички лица и едно правно лице.
повеќе ...
13.07.2016   ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОДИГАЊЕ НА УВЕРЕНИЈА ЗА ПОЛОЖЕН ИСПИТ

Се известуваат кандидатите кои го положија стручниот испит за лиценциран застапник дека уверенијата за положен испит може да ги подигнат на 15.07.2016 година, во просториите на Царинската управа (стара зграда, канцеларија број 9).
повеќе ...
 

За пристап до архивата на вести, кликнете овде

 

  

Контакт информации за Царинарници и царински испостави (Интерактивна мапа на Царинска управа)

 

 

MK | EN | SQ

 
 
 
 

ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК -СЛЕДЕЊЕ ВО ЖИВО

 

ПРИЈАВЕТЕ КОРУПЦИЈА ВО ЦАРИНСКАТА УПРАВА

 

АНКЕТА ЗА КОРУПЦИЈА

 e-Carina
НОВ КОМПЈУТЕРИЗИРАН ТРАНЗИТЕН СИСТЕМ-NCTS
СИСТЕМ ЗА ОБРАБОТКА НА ДЕКЛАРАЦИИ И АКЦИЗНИ ДОКУМЕНТИ-СОЦДАД
ИНТЕГРИРАНА ТАРИФНА ОКОЛИНА (ИТО)

   

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ЕОРИ БРОЈ

 

Е-ТРГОВИЈА

 

ПРОМОТИВЕН СПОТ ЗА КАПАЊАТА ЗА УСНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТОКА

АНКЕТА ЗА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА

КОЛКУ СТЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ЦАРИНСКИТЕ ЗАСТАПНИЦИ?

БЕЗГОТОВИНСКОТО ПЛАЌАЊЕ НА ЦАРИНСКИТЕ ДАВАЧКИ

 

 Новини
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2015
повеќе ...
ИЗВЕШТАЈ ЦУРМ ТРЕТ КВАРТАЛ 2015
повеќе ...
    
 

 
 
 Линкови

 
 
 Сервиси

Supported by
| ??????
Моментално посетители: 22
Вкупно посетители: 9192824

 
Почетна | За нас | Патници | Бизнис заедница | Контакт |Мапа на са?тот
?2004 Царинска управа на Република Македони?а