Почетна | За нас Патници |Бизнис заедница| Контакт|Мапа на са?тот
Пребарување:
 


Најава за авторизирани лица
Корисничко име:

Лозинка:


Регистрирај се 
Ја заборавив лозинката


 Актуелно
Одлука за усогласување и менување на царинската тарифа за 2017 година
Корелациони табели
ИЗМЕНА НА ОБРАСЦИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ОПШТА ГАРАНЦИЈА
ИЗВЕСТУВАЊЕ- ПРОМЕНЕТ ОБРАЗЕЦ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊЕ ЗА ПОТВРДА ЗА ЦЕНТРАЛЕН РЕГИСТАР
ИНФОРМАТИВАН БРОШУРА ЗА ПАТНИЦИ
ПРИЈАВЕТЕ ПАРИ
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2015
НЕ ЗА НЕЛЕГАЛНИ АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ
ВОДИЧ ЗА ЦАРИНЕЊЕ НА СТОКИ 2017

Водич за царинење на стоки 2017.xls

Водич за царинење на стоки 2017.doc

Водич за царинење на стоки 2017.csv

ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТАТА НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА ЗА ТРЕТ КВАРТАЛ 2015 ГОДИНА
СООПШТЕНИЕ за начинот на постапување со погрешните уплати на евидентната сметка 845-00960 на ЦУ
ЛИСТА НА ПРАШАЊА ЗА СТРУЧНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ ЗА ЦАРИНСКИ СЛУЖБЕНИЦИ
ОДЛУКА ЗА РАСПОРЕДУВАЊЕ НА СТОКИТЕ НА ФОРМИ НА ИЗВОЗ И УВОЗ
ОВЛАСТЕНИ ПЕЧАТНИЦИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ И ДИСТРИБУЦИЈА НА ЕУР ОБРАСЦИ
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА - НА ШТО ТРЕБА ДА СЕ ВНИМАВА ПРИ УВОЗ НА УПОТРЕБУВАНИ ВОЗИЛА!
БРОЈ НА УВЕЗЕНИ ВОЗИЛА
 
  Интерактивна мапа на царинарници Отворена линија 

Испратете прашања,
жалби, сугестии

 
Пребарување низ царинска 
тарифа-ТАРИМ
  Состојба на граници и царински испостави   Најчесто поставувани прашања
 Вести
  27.03.2017    ЗАПЛЕНЕТИ 10,5 КГ МАРИХУАНА, ФАЛСИФИКАТИ, ОТКРИЕНИ ИЗМАМИ И ДРУГО

На 25 март 2017 година околу 8:00 часот при вршење на царинска контрола на граничниот премин Табановце на излез од Република Македонија Царинските инспектори од Одделението за оперативни работи селектирале за контрола патнички автобус со македонски регистарски ознаки кој се обраќал на редовна линија Гостивар-Женева. При прегледот на автобусот, вклучено било и царинско куче кое реагирало на една од патните торби сместени во просторот за багаж. По отворањето на торбата пронајдени биле 15 опаковки со различна големина исполнети со марихуана со вкупна тежина од околу 10,5 килограми. Ниту еден од патниците во автобусот не се пријавил како сопственик на патната торба.
повеќе ...

24.03.2017   ИНФОРМАЦИЈА ОКОЛУ АКТУЕЛНАТА ТЕМА ЗА ОПАСЕН ОТПАД КОЈ ОД ИТАЛИЈА ВЛЕГОЛ ВО АЛБАНИЈА

Со цел обезбедување на транспарентно и точно информирање на јавноста, Царинската управа и овој пат сака навремено да информира околу во моментот актуелната тема за опасен отпад кој од Италија влегол во Албанија.
повеќе ...
23.03.2017   ЗАПЛЕНЕТИ 43.800 ЕВРА НА ГРАНИЧЕН ПРЕМИН ТАБАНОВЦЕ

Царинските службеници од граничниот премин Табановце спречија обид за нелегално изнесување на 43.800 евра.
повеќе ...
23.03.2017   СПИСОК НА КАНДИДАТИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА СТРУЧНИОТ ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК ВТОР ДЕЛ

Список на кандидати за полагање на стручниот испит за лиценциран застапник втор дел (студија на случај) кој ќе се одржи на 24.03.2017 година во 11.00 часот во просториите на Испитниот центар ASSECO на улица Христо Смирненски бр.30 ламела 1 Скопје.
повеќе ...
22.03.2017   ЗАПЛЕНЕТИ 20 КИЛОГРАМИ МАРИХУАНА НА ГРАНИЧНИОТ ПРЕМИН БЛАЦЕ

Царинските инспектори од Одделението за истраги - Сектор за контрола и истраги при Царинска управа во соработка со Министерството за внатрешни работи, на граничен премин Блаце пронајдоа 42 паковки со околу 20 килограми марихуана.
повеќе ...
21.03.2017   ОТКРИЕНИ ИЗМАМИ И МИГРАНТИ И ЗАПЛЕНЕТИ ДЕВИЗИ, ЛЕКОВИ, ТЕХНИЧКА СТОКА, СВЕЖА РИБА, ЦИГАРИ И ДРУГО

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија две измами, еден обид за нелегален влез на мигранти и повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани готови пари, лекови, делови за мобилни телефони, технички производи, свежа риба, соја, безалкохолни пијалоци, цигари, облека и фалсификати.
повеќе ...
14.03.2017   СПРЕЧЕН ОБИД ЗА ИЗНЕСУВАЊЕ НА ФАЛСИФИКАТ ДЕВИЗИ НА ГП ТАБАНОВЦЕ

Царинските службеници од граничниот премин Табановце спречија обид за изнесување од државата на дваесет и седум илјади и седумстотини фалсификувани евра.
повеќе ...
13.03.2017   ОТКРИЕНА ИЗМАМА И ЗАПЛЕНЕТИ ДЕВИЗИ, ВОЗИЛО СО БУНКЕР, ФАЛСИФИКАТИ И ДРУГО

Во текот на минатите две седмици, царинските службеници открија една измама, еден обид за криумчарење семки од марихуана и повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани готови пари, возило со бункер, автоделови, електронска опрема за снимање, опрема за анализа на дигитална телевизија, звучници, тонери, дрвени марионети и фалсификати.
повеќе ...
07.03.2017   СПИСОК НА КАНДИДАТИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА СТРУЧНИОТ ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК

Ве информираме дека стручниот испит за лиценциран застапник прв (теоретски) дел ќе се одржи на 09.03.2017 година во 10.00 часот во просториите на Испитниот центар ASSECO на улица Христо Смирненски бр.30 ламела 1 Скопје
повеќе ...
03.03.2017   ПОДНЕСЕНИ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ОД ЦАРИНСКА УПРАВА ВО ФЕВРУАРИ 2017 ГОДИНА

Постапувајќи по констатирани неправилности, Царинската управа на Република Македонија во месец февруари 2017 година до надлежните јавни обвинителства поднесе 6 кривични пријави против 6 физички лица и 4 правни лица.
повеќе ...
27.02.2017   ЗАПЛЕНЕТИ ЦИГАРИ, МАРИХУАНА, ВОЗИЛО СО БУНКЕР, ОБЛЕКА И ДРУГО

Во текот на минатата недела, царинските службеници спречија повеќе обиди за шверц на разна стока, при што привремено се задржани цигари, возило со бункер, моторцикл, марихуана, автоделови, облека и очила.
повеќе ...
23.02.2017   ИЗБОР НА НАЈДОБРИ ЦАРИНИЦИ И НАЈДОБРА ГРАНИЧНА И ВНАТРЕШНА ЦАРИНСКА ИСПОСТАВА

Врз основа на Законот за Царинска управа и Упатството за мерење на успешноста на стоковите и граничните царински испостави, директорот на Царинската управа секои шест месеци донесува одлука за избор на најдобри цариници и најдобра гранична и внатрешна царинска испостава.
повеќе ...
21.02.2017   ВО ПОШТЕНСКА ПРАТКА ПРОНАЈДЕН ХАШИШ

На Аеродром Александар Велики-отсек за стоково царинење, царинските службеници спречија обид за нелегелно внесување на 100 грама хашиш смола.
повеќе ...
20.02.2017   СПРЕЧЕН ОБИД ЗА ШВЕРЦ НА МАРИХУАНА, ОТКРИЕНА ИЗМАМА И ЗАПЛЕНЕТИ ПАРИ, АКЦИЗНИ ПРОИЗВОДИ И ДРУГО

Во текот на минатата недела, царинските службеници спречија еден обид за криумчарење марихуана, открија една царинска измама и повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани пари, алкохолни пијалоци, цигари, свеж зеленчук, автоделови, циркулари, регистарски таблички, омекнувач за вода, облека, паричници и фалсификати.
повеќе ...
20.02.2017   ПРЕКИН ВО ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СООБРАЌАЈ

Поради штрајк на вработените во МЖ Инфраструктура и МЖ АД Транспорт од 18.02.2017 година од 07.00 часот железничкиот сообраќај е во целосен прекин како на влез така и на излез од РМ.Според неофицијални информации штрајкот ќе трае се до исполнување на нивните барања.
повеќе ...
17.02.2017   НОРМАЛИЗИРАН СООБРАЌАЈОТ НА ГРАНИЧНИТЕ ПРЕМИНИ ЕВЗОНИ - БОГОРОДИЦА

Ве известуваме дека од денес 17.02.2017 година (петок) од 11 часот блокадата на ГП Евзони – Богородица од грчка страна е прекината, односно повторно е воспоставен нормален проток на патнички и товарни моторни возила на овие гранични премини.
повеќе ...
 

За пристап до архивата на вести, кликнете овде

 

  

Контакт информации за Царинарници и царински испостави (Интерактивна мапа на Царинска управа)

 

 

MK | EN | SQ

 
 
 
 

ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК -СЛЕДЕЊЕ ВО ЖИВО

 

ПРИЈАВЕТЕ КОРУПЦИЈА ВО ЦАРИНСКАТА УПРАВА

 

АНКЕТА ЗА КОРУПЦИЈА

 e-Carina
НОВ КОМПЈУТЕРИЗИРАН ТРАНЗИТЕН СИСТЕМ-NCTS
СИСТЕМ ЗА ОБРАБОТКА НА ДЕКЛАРАЦИИ И АКЦИЗНИ ДОКУМЕНТИ-СОЦДАД
ИНТЕГРИРАНА ТАРИФНА ОКОЛИНА (ИТО)

   

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ЕОРИ БРОЈ

 

Е-ТРГОВИЈА

 

ПРОМОТИВЕН СПОТ ЗА КАПАЊАТА ЗА УСНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТОКА

АНКЕТА ЗА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА

КОЛКУ СТЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ЦАРИНСКИТЕ ЗАСТАПНИЦИ?

БЕЗГОТОВИНСКОТО ПЛАЌАЊЕ НА ЦАРИНСКИТЕ ДАВАЧКИ

 

 Новини
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2015
повеќе ...
ИЗВЕШТАЈ ЦУРМ ТРЕТ КВАРТАЛ 2015
повеќе ...
    
 

 
 
 Линкови

 
 
 Сервиси

Supported by
| ??????
Моментално посетители: 134
Вкупно посетители: 10063137

 
Почетна | За нас | Патници | Бизнис заедница | Контакт |Мапа на са?тот
?2004 Царинска управа на Република Македони?а