Почетна | За нас Патници |Бизнис заедница| Контакт|Мапа на са?тот
Пребарување:
 

 Актуелно
Одлука за усогласување и менување на царинската тарифа за 2017 година
Корелациони табели
ИЗМЕНА НА ОБРАСЦИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ОПШТА ГАРАНЦИЈА
ИЗВЕСТУВАЊЕ- ПРОМЕНЕТ ОБРАЗЕЦ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊЕ ЗА ПОТВРДА ЗА ЦЕНТРАЛЕН РЕГИСТАР
ИНФОРМАТИВАН БРОШУРА ЗА ПАТНИЦИ
ПРИЈАВЕТЕ ПАРИ
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2015
НЕ ЗА НЕЛЕГАЛНИ АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ
ВОДИЧ ЗА ЦАРИНЕЊЕ НА СТОКИ 2017

Водич за царинење на стоки 2017.xls

Водич за царинење на стоки 2017.doc

Водич за царинење на стоки 2017.csv

ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТАТА НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА ЗА ТРЕТ КВАРТАЛ 2015 ГОДИНА
УСНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТОКА
СООПШТЕНИЕ за начинот на постапување со погрешните уплати на евидентната сметка 845-00960 на ЦУ
ЛИСТА НА ПРАШАЊА ЗА СТРУЧНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ ЗА ЦАРИНСКИ СЛУЖБЕНИЦИ
ОДЛУКА ЗА РАСПОРЕДУВАЊЕ НА СТОКИТЕ НА ФОРМИ НА ИЗВОЗ И УВОЗ
ОВЛАСТЕНИ ПЕЧАТНИЦИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ И ДИСТРИБУЦИЈА НА ЕУР ОБРАСЦИ
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА - НА ШТО ТРЕБА ДА СЕ ВНИМАВА ПРИ УВОЗ НА УПОТРЕБУВАНИ ВОЗИЛА!
БРОЈ НА УВЕЗЕНИ ВОЗИЛА
 
  Интерактивна мапа на царинарници Отворена линија 

Испратете прашања,
жалби, сугестии

 
Пребарување низ царинска 
тарифа-ТАРИМ
  Состојба на граници и царински испостави   Најчесто поставувани прашања
 Вести
  20.02.2017    СПРЕЧЕН ОБИД ЗА ШВЕРЦ НА МАРИХУАНА, ОТКРИЕНА ИЗМАМА И ЗАПЛЕНЕТИ ПАРИ, АКЦИЗНИ ПРОИЗВОДИ И ДРУГО

Во текот на минатата недела, царинските службеници спречија еден обид за криумчарење марихуана, открија една царинска измама и повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани пари, алкохолни пијалоци, цигари, свеж зеленчук, автоделови, циркулари, регистарски таблички, омекнувач за вода, облека, паричници и фалсификати.
повеќе ...

20.02.2017   ПРЕКИН ВО ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СООБРАЌАЈ

Поради штрајк на вработените во МЖ Инфраструктура и МЖ АД Транспорт од 18.02.2017 година од 07.00 часот железничкиот сообраќај е во целосен прекин како на влез така и на излез од РМ.Според неофицијални информации штрајкот ќе трае се до исполнување на нивните барања.
повеќе ...
17.02.2017   НОРМАЛИЗИРАН СООБРАЌАЈОТ НА ГРАНИЧНИТЕ ПРЕМИНИ ЕВЗОНИ - БОГОРОДИЦА

Ве известуваме дека од денес 17.02.2017 година (петок) од 11 часот блокадата на ГП Евзони – Богородица од грчка страна е прекината, односно повторно е воспоставен нормален проток на патнички и товарни моторни возила на овие гранични премини.
повеќе ...
13.02.2017   СПРЕЧЕН ОБИД ЗА ШВЕРЦ НА ДРОГА И ЗАПЛЕНЕТИ ПАРИ, ДЕЛОВИ ЗА ВОЗИЛА И ДРУГО

Царинските службеници од граничниот премин Ќафасан спречија обид за криумчарење на околу 2 килограми марихуана.
повеќе ...
11.02.2017   ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ВЛЕЗ И ИЗЛЕЗ НА ЦИСТЕРНИ ЗА НАФТА И НАФТЕНИ ДЕРИВАТИ НА ГРАНИЧНИТЕ ПРЕМИНИ

Поради актуелната состојба со штрајкот на грчките земјоделци, Ве известувам дека по остварен контакт со грчка царина во врска со одлуката на Владата на РМ за влез, излез и транзит на пратки со нафта и нафтени деривати и на ГП Стар Дојран и Меџитлија, добивме информација дека од грчка страна влез и излез на нафта и нафтени деривати може да остваруваат превозниците од понеделник (13.02.2017 година) само на граничниот премин Ники со Меџитлија. Исто така од нивна страна забрането е остварување на влез и излез на празни цистерни за нафта и нафтени деривати на граничниот премин Дојрани.
повеќе ...
10.02.2017   РЕАКЦИЈА ЗА ОБЈАВЕНА ВЕСТ „ЗОШТО СЕ НАПЛАТУВААТ ВИСОКИ ЦЕНИ ЗА ТРАНСПОРТ НА ПРАТКИ ОД СТРАНСТВО“

Царинската управа на Република Македонија остро реагира на веста објавена на Канал 5 телевизија со наслов „Зошто се наплатуваат високи цени за транспорт на пратки од странство?“, објавена од новинарот Борче Пауновски, каде се изнесени повеќе невистини во врска со постапката за царинење на поштенски пратки.
повеќе ...
09.02.2017   ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА ВНЕСУВАЊЕ, ИЗНЕСУВАЊЕ И ТРАНЗИТ НА АКЦИЗНА СТОКА

Внесувањето, изнесувањето и транзитот преку царинското подрачје на Република Македонија на акцизна стока (етил алкохол и други денатурирани алкохоли, алкохол и алкохолни пијалаци освен вино, цигари од тутун и нафтени деривати), е регулирано со Одлуката за определување на видови на стока кои се предмет на постапување на царинските органи на определени гранични премини
повеќе ...
09.02.2017   ПОЛАГАЊЕ НА ПОПРАВЕН ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК

Царинската управа на Република Македонија организира спроведување на поправен испит за лиценциран застапник за кандидатите кои неуспешно го положија целиот, односно вториот дел од стручниот испит.
повеќе ...
08.02.2017   ОДРЖАНА OБУКА ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ПРИМЕНАТА НА ПРАВАТА ОД ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОПСТВЕНОСТ

Во рамките на Твининг проектот на ЕУ за зајакнување на спроведувањето на правата од интелектуална сопственост, Царинската управа на Република Македонија организира две обуки на оваа тема.
повеќе ...
06.02.2017   СПРЕЧЕН ОБИД ЗА КРИУЧАРЕЊЕ ДРОГА, ОТКРИЕНИ ИЗМАМИ И ЗАПЛЕНЕТИ ПАРИ, ОРУЖЈЕ И МУНИЦИЈА,ЦИГАРИ И ДРУГO

Во текот на минатата недела, царинските службеници спречија обид за криучарење дрога, открија три царински измами и спречија повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани пари, оружје и муниција, цигари, возило со бункери, делови за возила, тестови за бременост и облека.
повеќе ...
04.02.2017   ЈАВЕН ПОВИК БР. 1/17 ЗА ПРИБИРАЊЕ ПОНУДИ ЗА СКЛУЧУВАЊЕ НА ДОГОВОР ЗА КОРИСТЕЊЕ НА РАБОТЕН ПРОСТОР

Врз основа на член 50 став 2 од Царинскиот закон („Сл. весник на РМ“ бр. 39/05, 04/08, 48/10, 158/10, 44/11, 53/11, 11/12, 171/12, 187/13, 15/15, 129/15, 154/15, 192/15, 23/16), член 94 став 2 и член 148 од уредбата за спроведување на Царинскиот закон („Сл. весник на РМ“ бр. 66/05, 73/06, 40/07, 62/07, 42/09, 48/09, 38/10, 46/10, 61/10, 141/11, 147/11, 158/11, 14/12, 2/13, 92/13, 177/13, 62/15, 111/15 и 215/15)
повеќе ...
03.02.2017   ПОДНЕСЕНИ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ОД ЦАРИНСКА УПРАВА ВО ЈАНУАРИ 2017 ГОДИНА

Постапувајќи по констатирани неправилности, Царинската управа на Република Македонија во месец јануари 2017 година до надлежните јавни обвинителства поднесе11 кривични пријави против 12физички лица и 5 правни лица.
повеќе ...
30.01.2017   ОТКРИЕНА ИЗМАМА И ЗАПЛЕНЕТИ ДЕВИЗИ, ЦИГАРИ, ОБЛЕКА И ДРУГО

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија една царинска измама и спречија повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани, девизи, машини, гасен пиштол со муниција, цигари, делови за товарни возила, делови за багери и облека.
повеќе ...
27.01.2017   ОДБЕЛЕЖАН 26-ТИ ЈАНУАРИ - МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЦАРИНАТА

Царинската управа на Република Македонија и оваа година се вклучи во одбележувањето на 26-ти јануари, Меѓународниот ден на царината, кој оваа година Светската Царинска Организација го одбележа под мотото "Анализа на податоци за ефективно гранично управување“.
повеќе ...
26.01.2017   ПОСЛЕ УСПЕШНО ИЗВРШЕНА НАДГРАДБА, МАКЦИС СТАВЕН ВО ФУНКЦИЈА

Информираме дека по успешно завршената надградба, МАКЦИС системот повторно е ставен во функција на царинските испостави Табановце, Блаце и Тетово.
повеќе ...
26.01.2017   НА ГРАНИЧЕН ПРEМИН ТАБАНОВЦЕ СПРЕЧЕН ОБИД ЗА ШВЕРЦ НА МАРИХУАНА

Царинските службеници од граничниот премин Табановце вчера спречија обид за шверц на 18 килограми марихуана.
повеќе ...
26.01.2017   СПИСОК НА КАНДИДАТИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА СТРУЧНИОТ ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК

Ве информираме дека стручниот испит за лиценциран застапник прв (теоретски) дел ќе се одржи на 27.01.2017 година во 13.00 часот во просториите на Испитниот центар ASSECO на улица Христо Смирненски бр.30 ламела 1 Скопје.
повеќе ...
26.01.2017   ПРЕКИН ВО ФУНКЦИОНИРАЊЕТО НА МАКЦИС СИСТЕМОТ

Ве информираме дека заради надградба на МАКЦИС системот, денес од 10:00 во прекин ќе биде неговото функционирање на царинските испостави Табановце, Блаце и Тетово.
повеќе ...
 

За пристап до архивата на вести, кликнете овде

 

  

Контакт информации за Царинарници и царински испостави (Интерактивна мапа на Царинска управа)

 

 

MK | EN | SQ

 
 
 
 

ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК -СЛЕДЕЊЕ ВО ЖИВО

 

ПРИЈАВЕТЕ КОРУПЦИЈА ВО ЦАРИНСКАТА УПРАВА

 

АНКЕТА ЗА КОРУПЦИЈА

 e-Carina
НОВ КОМПЈУТЕРИЗИРАН ТРАНЗИТЕН СИСТЕМ-NCTS
СИСТЕМ ЗА ОБРАБОТКА НА ДЕКЛАРАЦИИ И АКЦИЗНИ ДОКУМЕНТИ-СОЦДАД
ИНТЕГРИРАНА ТАРИФНА ОКОЛИНА (ИТО)

   

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ЕОРИ БРОЈ

 

Е-ТРГОВИЈА

 

ПРОМОТИВЕН СПОТ ЗА КАПАЊАТА ЗА УСНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТОКА

АНКЕТА ЗА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА

КОЛКУ СТЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ЦАРИНСКИТЕ ЗАСТАПНИЦИ?

БЕЗГОТОВИНСКОТО ПЛАЌАЊЕ НА ЦАРИНСКИТЕ ДАВАЧКИ

 

 Новини
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2015
повеќе ...
ИЗВЕШТАЈ ЦУРМ ТРЕТ КВАРТАЛ 2015
повеќе ...
    
 

 
 
 Линкови

 
 
 Сервиси

Supported by
| ??????
Моментално посетители: 124
Вкупно посетители: 9899217

 
Почетна | За нас | Патници | Бизнис заедница | Контакт |Мапа на са?тот
?2004 Царинска управа на Република Македони?а