Почетна | За нас Патници |Бизнис заедница| Контакт|Мапа на са?тот
Пребарување:
 

 
 Архива на вести

Во текот на минатата недела, царинските службеници спречија еден обид за криумчарење марихуана, открија една царинска измама и повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани пари, алкохолни пијалоци, цигари, свеж зеленчук, автоделови, циркулари, регистарски таблички, омекнувач за вода, облека, паричници и фалсификати.
Поради штрајк на вработените во МЖ Инфраструктура и МЖ АД Транспорт од 18.02.2017 година од 07.00 часот железничкиот сообраќај е во целосен прекин како на влез така и на излез од РМ.Според неофицијални информации штрајкот ќе трае се до исполнување на нивните барања.
Поради штрајк на вработените во МЖ Инфраструктура и МЖ АД Транспорт од 18.02.2017 година од 07.00 часот железничкиот сообраќај е во целосен прекин како на влез така и на излез од РМ.Според неофицијални информации штрајкот ќе трае се до исполнување на нивните барања.
Ве известуваме дека од денес 17.02.2017 година (петок) од 11 часот блокадата на ГП Евзони – Богородица од грчка страна е прекината, односно повторно е воспоставен нормален проток на патнички и товарни моторни возила на овие гранични премини.
Ве известуваме дека од денес 17.02.2017 година (петок) од 11 часот блокадата на ГП Евзони – Богородица од грчка страна е прекината, односно повторно е воспоставен нормален проток на патнички и товарни моторни возила на овие гранични премини.
Царинските службеници од граничниот премин Ќафасан спречија обид за криумчарење на околу 2 килограми марихуана.
Поради актуелната состојба со штрајкот на грчките земјоделци, Ве известувам дека по остварен контакт со грчка царина во врска со одлуката на Владата на РМ за влез, излез и транзит на пратки со нафта и нафтени деривати и на ГП Стар Дојран и Меџитлија, добивме информација дека од грчка страна влез и излез на нафта и нафтени деривати може да остваруваат превозниците од понеделник (13.02.2017 година) само на граничниот премин Ники со Меџитлија. Исто така од нивна страна забрането е остварување на влез и излез на празни цистерни за нафта и нафтени деривати на граничниот премин Дојрани.
Царинската управа на Република Македонија остро реагира на веста објавена на Канал 5 телевизија со наслов „Зошто се наплатуваат високи цени за транспорт на пратки од странство?“, објавена од новинарот Борче Пауновски, каде се изнесени повеќе невистини во врска со постапката за царинење на поштенски пратки.
Внесувањето, изнесувањето и транзитот преку царинското подрачје на Република Македонија на акцизна стока (етил алкохол и други денатурирани алкохоли, алкохол и алкохолни пијалаци освен вино, цигари од тутун и нафтени деривати), е регулирано со Одлуката за определување на видови на стока кои се предмет на постапување на царинските органи на определени гранични премини
Царинската управа на Република Македонија организира спроведување на поправен испит за лиценциран застапник за кандидатите кои неуспешно го положија целиот, односно вториот дел од стручниот испит.
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...

MK | EN | SQ
 Новини
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2015
повеќе ...
ИЗВЕШТАЈ ЦУРМ ТРЕТ КВАРТАЛ 2015
повеќе ...
 Сервиси

Supported by
| ??????
Моментално посетители: 71
Вкупно посетители: 9899147

 
Почетна | За нас | Патници | Бизнис заедница | Контакт |Мапа на са?тот
?2004 Царинска управа на Република Македони?а