Почетна | За нас Патници |Бизнис заедница| Контакт|Мапа на сајтот
Пребарување:
 

 
 Најчесто поставувани прашања
Како се пресметува царинската вредност при увоз на возила?
На што треба да се внимава при увоз на употребувани возила!

 Ваши прашања / Кликнете на прашањето за да го видите одговорот
П:   1094 Почитувани, при царинска контрола пронајдена е во камионот дополнителна стока-непријавена стока која е испратена по грешка од добавувачот.На царина е направен записник и при записникот беа присутни и странските добавувачи. Странските добавувачи направија изјава со која ја признаа грешката.Ме интересира дали и при ваков прекршок се третира фирмата како "шверцер" или има некоја ставка во законот за грешка од добавувач? Доколку се третира како шверцер фирмата ме интересира дали паричната казна зависи од сумата на робата која е пронајдена? Како зависи ? На пример за роба во вредност од 1.830 еур , а обврски кон државата за таа роба се околу 100еур , колку може да биде минимална и максимална парична казна? ( се работи за прехрамбен продукт ) ВЕ МОЛАМ ЗА ИТЕН ОДГОВОР?!? БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД PS Се работи за компанија која ја водам 20години,работиме со увоз 20 години и досега не сме биле казнувани и не сме имале проблеми со законот.
MK | EN | SQ
 Новини
ИЗВЕШТАЈ ОД РАБОТАТА НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА - ПРВ КВАРТАЛ 2014 ГОДИНА
повеќе ...
НОВО УПАТСТВО ЗА ГАРАНЦИИ ВО ТРАНЗИТНА ПОСТАПКА
повеќе ...
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ ОД РАБОТАТА НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА
повеќе ...
ПРОМЕТ НА ПРАЗНИ ТОВАРНИ ВОЗИЛА НА ГРАНИЧЕН ПРЕМИН ПЕЛИНЦЕ КОН РЕПУБЛИКА СРБИЈА
повеќе ...
ЦАРИНСКАТА УПРАВА ВО БОРБА ПРОТИВ НАРКОТРГОВИЈАТА
повеќе ...
ДОНЕСЕНA УРЕДБАТА ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА УРЕДБАТА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЦАРИНСКИОТ ЗАКОН
повеќе ...
ВОДИЧ ЗА ЦАРИНЕЊЕ НА СТОКИ 2014
повеќе ...
Одлука за усогласување и менување на царинската тарифа за 2014 година
повеќе ...
 Сервиси

Supported by
| ??????
Моментално посетители: 57
Вкупно посетители: 6336782

 
Почетна | За нас | Патници | Бизнис заедница | Контакт |Мапа на сајтот
©2004 Царинска управа на Република Македонија