Асоцијација за е-трговија во организација со Царинска управа на 16.12.2019 година, ја започна првата E-commerce Afterwork сесија на тема "Што треба да знаат сите потенцијални извозници во е-трговијата?". Пред преполната сала се обратија министерката за финансии Нина Ангеловска и директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски, со цел да ги поздрават и поттикнат микро, малите и средните компании да ги искористат сите предности кои ги нуди од е-трговијата за да остварат раст и конкурентска предност.
 
Се разви панел дискусија каде претставниците на Царинска управа, како и претставници на Македонска Пошта, ДХЛ и Фалкон Логистик ги одговорија сите прашања и дилеми на потенцијални извозници  во е-трговијата. Учество во дискусијата зедоа млади претприемачи кои се занимаваат со електронска трговија, компании заинтересирани за продажба на странски пазари и сите кои пројавуваат интерес да се запознаат со електронското трговско работење практикувано во нашата земја.

Царинската управа дава силна поддршка силна поддршка на Асоцијацијата на е-трговија и заедно со Македонска пошта работи во насока на подобрување на услугите кои се нудат, а се со цел за задоволување на потребите на трговците.

79173920_2573273012956627_3290896176617881600_o
79212086_2573273242956604_4304704764249112576_o
79320079_2573273042956624_7264763514181386240_o
79324326_2573273279623267_278943578820968448_o
79740746_2573273082956620_6825711238262030336_o
79770585_2573273479623247_510793532731031552_o
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6