Имајќи ја предвид Одлуката на Влада на Република Северна Македонија за воведување на полициски час во период од 21 часот до 06, Ве информираме дека од 22.03.2020 година, во царинската испостава Струмица, во склоп на царинарница Гевгелија, работното време ќе биде организирано на следниот начин: 

од понеделник до петок од 08:30 до 16:30 часот за царински постапки за увоз, 

од понеделник до петок од 08:30 до 20:00 часот за царински постапки за извоз, а за викендите и празници од 08:00 до 20:00 часот за царински постапки за извоз.

Ова работно време во царинска испостава Струмица ќе важи се додека е во важност одлуката донесена од Владата на Република Северна Македонија со која се забрани движење на населението во Република Северна Македонија во временски период од 21:00 – 06:00, а со цел спречување на ширење на заразната болест COVID-19 и заштита на населението во Република Северна Македонија.