Имајќи ја предвид Одлуката на Влада на Република Северна Македонија за воведување на полициски час во период од 21 часот до 06 часот, Ве информираме дека:
 
1. Работно време за царинската испостава Гевгелија, во царинарница Гевгелија, на следниот начин: 
- секој ден од понеделник до недела од 07,30 до 19,30 часот  за царински постапки на увоз,вклучувајќи ги викендите и празниците,
- секој ден од понеделник до недела од 00,00 до 24,00 часот, вклучувајки ги викендите и празниците, за царински службеници определени од страна на шефот на царинската испостава кои ќе работат на царински постапки за извоз, а ќе вршат и прием и обработка на увозни декларации поврзани исклучиво со постапка на реекспорт. 
 
Ова работно време ќе важи се додека е во важност одлуката донесена од Владата на Република Северна Македонија со која се забрани движење на населението во Република Северна Македонија во временски период од 21:00 – 06:00, а со цел спречување на ширење на заразната болест COVID-19 и заштита на населението во Република Северна Македонија.