Имајќи ја предвид Одлуката на Влада на Република Северна Македонија за воведување на полициски час во период од 21 часот до 05 часот и од 16 часот до 05 часот во деновите сабота и недела, Ве информираме дека:

1. Работно време за царинската испостава Штип, во царинарница Штип, на следниот начин: 

од понеделник до петок од 08,30 до 16,30 часот  за сите царински постапки, 

работа во сабота од 11,00 до 18,00 часот заради потребите на контрола на спроведување на поедноставените постапки, извозно царинење, увоз за облагородување, привремен увоз и царинско складирање.

Ова работно време ќе важи се додека е во важност одлуката донесена од Владата на Република Северна Македонија со која се забрани движење на населението во Република Северна Македонија во временски период од 21:00 – 05:00 часот и од 16:00 – 05:00 часот за деновите сабота и недела, а со цел спречување на ширење на заразната болест COVID-19 и заштита на населението во Република Северна Македонија.