Имајќи ја предвид Одлуката на Влада на Република Северна Македонија за воведување на полициски час во период од 16:00 до 05:00 часот, од понеделник до петок, Ве информираме дека Царинската управа во времетраење на вонредната состојба ќе работи: 

- Централна Царинската управа, во времетраење на забраните за движење на територијата на Република Северна Македонија, секој ден од понеделник до петок во 7:30 часот до 14:30 часот.

- Работното време на царинските испостави останува непроменето, односно царинските испостави ќе работат согласно донесените важечки одлуки за работното време.