Имајќи ја предвид Одлуката на Влада на Република Северна Македонија за воведување на полициски час во период од 16 часот до 05 часот, Ве информираме дека од 09.04.2020 година:

1. Работното време за царинската испостава Струмица, во царинарница Гевгелија ќе биде регулирано на следниот начин: 

од понеделник до петок од 08,30 до 16,30 часот за царински постапки за увоз, 

од понеделник до петок од 08,30 до 22,00 часот за царински постапки за извоз, а за викендите и празници од 10,00 до 22,00 часот за царински постапки за извоз.

Ова работно време ќе важи се додека е во важност одлуката донесена од Владата на Република Северна Македонија со која се забрани движење на населението во Република Северна Македонија, а со цел спречување на ширење на заразната болест COVID-19 и заштита на населението во Република Северна Македонија.