Заштитено внатрешно пријавување укажувачот врши во институцијата за каде има сомневање или сознание дека е извршено, се врши или ќе се изврши казниво дело, или друго незаконско постапување со кое се загрозува јавниот интерес.

Овластено лице за прием на пријави од укажувачи

Горан Спасевски

Началник на Одделение за внатрешна контрола
Сектор за професионална одговорност

Мобилен тел.: 070 355 769
Ул.: Лазар Личеноски бр. 13, 1000 Скопје
e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.