Gjatë janarit, nëpunësit doganor zbuluan 4 migrantë të paligjshëm dhe disa përpjekje për kontrabandim të mallrave, duke përfshirë motoçikleta, pjesë të automjeteve motorike, veshje, çanta femrash, këpucë, statuja, syze dhe cigare.

Mbahen përkohësisht:

Një motoçikletë dhe pjesë automjetesh  

- 1 motorçikletë dhe 1 marsh automatik për automjet motorik të pasagjerëve, të zbuluar në dy raste të veçanta nga Ekipet e mobile doganore.

Në rastin e parë, gjatë kontrollit të një automjeti nga Maqedonia, të drejtuar nga një shtetas maqedonas në pjesën hyrëse të vendkalimit kufitar Bllacë, në një kuti të vendosur në bagazhin e automjetit u gjet një marsh automatik për një automjet motorik pasagjerësh Volkswagen. Marshi i padeklaruar është mbajtur përkohësisht dhe një kërkesë për kundërvajtje do të paraqitet kundër shoferit.

Në rastin e dytë, anëtarët e Ministrisë së Brendshme, gjatë një kontrolli trafiku të kryer në një periferi të Shkupit, në një motor Suzuki GSX-R 600, të drejtuar nga një shtetas maqedonas, përcaktuan që shoferi nuk posedonte ndonjë dokumentacion origjine dhe dhe nuk ka paguar detyrime importi. Motoçikleta iu dorëzua Ekipeve dmobile doganore për kundërvajtje të dyshuara doganore. Një kërkesë për inicimin e procedurës së kundërvajtjes do të paraqitet kundër shoferit.

- 1 bllok motori të përdorur kamioni, zbulohet gjatë një kontrolli të një furgoni pasagjerësh maqedonas, i drejtuar nga një shtetas maqedonas, në pjesën hyrëse të vendkalimit kufitar Bllacë. Produkti i padeklaruar, i gjetur në pjesën e pasagjerëve ngjitur me deren, është mbajtur përkohësisht dhe do të fillojë procedura kundërvajtëse ndaj shoferit.

Veshje dhe çanta 

- 284 copë veshje (kapele dhe çorape) dhe 102 çanta femrash, të zbuluara gjatë kontrollit të një makine italiane të drejtuar nga një shtetas maqedonas në pjesën hyrëse të vendkalimit kufitar Bogorodica. Produktet e padeklaruara, të gjetura në një çantë të madhe dhe dy çanta të vendosura në bagazhin e automjetit, janë mbajtur përkohësisht dhe do të fillojë procedura kundërvajtëse ndaj shoferit.

- 139 copë veshje sportive (pantallona të shkurtra, bluza, tuta dhe xhupa), të zbuluara gjatë kontrollit të një furgoni pasagjerësh maqedonas, i drejtuar nga një shtetas maqedonas në pjesën e hyrjes në vendkalimin kufitar Tabanoc Autostradë. Shoferi raportoi se ai mbante pajisje sportive të paketuara në 23 kuti, për të cilat ai posedonte një deklaratë eksporti të huaj. Për shkak se automjeti nuk ishte i përshtatshëm për transport të mallrave doganore, një transportim u krye në një automjet të përshtatshëm dhe u krye një kontroll i detajuar i mallrave, dhe u gjetën produktet e padeklaruara. Ata janë mbajtur përkohësisht dhe do të merren veprime të duhura kundër shoferit.

- 112 copë veshje (bluza, bluza me mëngë të shkurtra dhe xhupa), të zbuluara në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit, gjatë kontrollit të një qese pasagjerësh nga një shtetas maqedonas, i cili mbërriti me fluturim nga Dortmundi. Produktet e padeklaruara u mbajtën përkohësisht dhe do të fillojë procedura kundërvajtëse ndaj pasagjerit.

Mallra të ndryshme

- 21 statujë me përmasa 24x16x33 cm, të gjetura gjatë kontrollit të një makine maqedonase, të drejtuar nga një shtetas maqedonas në pjesën e hyrjes së kalimit kufitar Bogorodica. Statujat e padeklaruara, të gjetura në kuti kartoni të vendosura në bagazhin dhe pas sediljes së shoferit, u kapën përkohësisht dhe do të merret veprimi i duhur kundër shoferit.

- 200 kuti për syze, 11 produkte të tekstilit të gatshëm, 3 palë çizme, 6 palë kushineta, 6 sete karike, 1 komplet dihtung për kokë motori dhe 10 vida, të zbuluara nga Ekipet e mobile doganore, gjatë kontrollit të një kamioni maqedonas, i transportuar afër Terminalit Doganor Tabanoc. Produktet e padeklaruara u gjetën në kabinë, pas sediljes së shoferit dhe në zonën e paletës. Ata janë ndaluar përkohësisht dhe do të paraqitet kërkesë për fillimin e procedurave kundërvajtëse kundër shoferit.

Cigare 

- 17 kuti cigaresh cigaresh LEADER, DAVIDOFF dhe KARELIA BLUE 100S, pa pulla akcize, të zbuluara gjatë kontrollit të një makine greke, të drejtuar nga një shtetas grek në pjesën hyrëse të vendkalimit kufitar Bogorodica. Cigaret e padeklaruara, të cilat, sipas deklaratës së shoferit, janë blerë në një dyqan grekësh në zonën ndërkufitare, u gjetën midis sediljeve të përparme dhe të pasme, të mbuluara me një pallto. Ata janë ndaluar përkohësisht dhe do të fillojë procedura kundërvajtëse ndaj shoferit.

Migrantë 

Ekipet mobile doganore, në bashkëpunim me oficerët e Policisë kufitare, gjatë kontrollit të një treni mallrash që udhëtonte në itinerar Greqi-Hungari, zbuluan 4 migrantë të paligjshëm. Migrantët, të cilët, sipas deklaratës së tyre, ishin shtetas afganë, janë kthyer në ministrinë e brendshme për procedime të mëtejshme. 

Blok od motor,Blace
Blok od motor,Blace
Cigari, Bogorodica
Cigari, Bogorodica
Menuvac, mobilna
Menuvac, mobilna
Migranti, mobilna
Migranti, mobilna
Motorcikl, mobilna
Motorcikl, mobilna
Obleka i canti,Bogorodica
Obleka i canti,Bogorodica
Obleka,Aerodrom Sk
Obleka,Aerodrom Sk
Razna stoka,mobilna
Razna stoka,mobilna
Sportska obleka, Tabanovce
Sportska obleka, Tabanovce
Statuetki, Bogorodica
Statuetki, Bogorodica
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10