Gjatë dy javëve të kaluara, nëpunësit doganor kanë zbuluar më shumë tentativa për kontrabandim malli, nga të cilat janë mbajtur veshje, preparate kozmetike, ilaçe, produkte mjekësore, mall teknik, produkte ushqimore, produkte plastike dhe falsifikime.

Përkohësisht janë mbajtur: 

Ilaçe dhe preparate mjekësore 

- 247 pako ilaçesh (Roaccutane, Contour plus 50 test, Onco  tice, Aromasin, Brilinta, Gonal, Korabin) dhe 1.200 gjilpëra mjekësore, zbulohen nga ana e ekipeve mobile doganore gjatë kontrollit të një kamioni nga Maqedonia drejtuar nga një shtetas i Maqedonisë, në aksin rrugor Dojran – pika e kalimit kufitar Dojran. Produktet janë gjetur në një kuti kartoni e mbështjellë me thes për fjetje, akomoduar nën krevatin në kabinën e automjetit. Të njëjtat janë mbajtur përkohësisht ndërsa kundër drejtuesit është parashtruar kërkesë për inicimin e procedurës  së kundërvajtjes. 

Veshje dhe kozmetikë

- 669 produkte për kujdesin e flokut dhe 55 copë veshje, zbulohen në dy raste të ndara në pikën e kalimit kufitar Bogorodicë. 

Në rasin e parë, gjatë kontrollit të një automjeti të Maqedonisë, drejtuar nga një shtetas maqedonas, gjatë hyrjes në vend, në 8 kuti kartoni që gjenden në bagazhin dhe pas sediljeve të përparme janë gjetur 669 produkte për kujdesin e flokut (ngjyrë, blansh, serum dhe maskë). Produktet e pa deklaruara janë mbajtur përkohësisht, ndërsa kundër drejtuesit do të inicohet procedurë përkatëse. 

Në rastin e dytë, gjatë kontrollit të një automjeti grek, drejtuar nga një shtetas grek, gjatë hyrjes në vend, në 4 qese plasmasti në bagazhin e automjetit janë gjetur 55 copë veshje (bluza femrash, pantollona, fustane dhe bluza leshi). Produktet e padeklaruara, pronë e një bashkëudhëtareje në automjet, shtetaese e Italisë, janë mbajtur përkohësisht, ndërsa kundër bashkëudhëtares do të inicohet procedurë përkatëse. 

Mall teknik 

- 250 orë inteligjente BRACELET INTELLIGENCE HEALH HEQETE dhe 150 dëgjuese i7 MINI për telefona celularë, të gjetura gjatë kontrollit të një makine maqedonase, në të cilën dy shtetas të Maqedonisë arritën në pjesën e hyrjes të pikës së kalimit kufitar Bllacë. Produktet e padeklaruara, të gjetura në zonën e bagazhit të gomës rezervë dhe brenda automjetit, janë mbajtur dhe do të merret veprim i duhur kundër shoferit.

Produkte ushqimore 

- 561 kg ushqime dhe produkte ushqimore (llokum, halvë, pishmanija, ngjitës ushqimor dhe bojë ushqimore), të zbuluara nga Seksioni i hetimit në bashkëpunim me Ekipet e mobile doganore, gjatë kontrollit të mallrave me origjinë nga Turqia dhe të destinuara për një importues nga Gostivari, deklaruar për zhdoganim të importit në Zyrën Doganore të Tetovës. Produktet e padeklaruara janë mbajtur dhe do të paraqitet kërkesë për fillimin e procedurës kundërvajtëse kundër importuesit.

Produkte plastike 

- 3,125 metra zorrë PVC, 2 rrotulla materiali izolues PVC, 116 bërryla hidraulike dhe 1 lavatriçe e përdorur, e zbuluar nga Seksioni i Hetimit në bashkëpunim me Ekipet e doganore mobile, gjatë kontrollit të mallrave të ndryshme me origjinë nga Zvicra për një importues nga Struga, i deklaruar për zhdoganim të importit në Zyrën e Doganave të Gjevgjelisë. Produktet e padeklaruara janë mbajtur dhe do të paraqitet kërkesë për fillimin e procedurës kundërvajtëse kundër importuesit.

Mallrat që dyshohen se shkelin të drejtat e pronësisë intelektuale

- 600 biçikleta për fëmijë që mbajnë shenjën e një marke tregtare të mbrojtur, të zbuluar nga Ekipet doganore mobile gjatë kontrollit të mallrave me origjinë nga Kina, të destinuara për një importues nga Ohri, të deklaruar për doganë të importit në Zyrën e Doganave Ohër. Për shkak të dyshimeve se produktet shkelin të drejtat e pronësisë intelektuale, ato janë ndaluar përkohësisht dhe do të fillohet një procedurë ligjore për të vërtetuar origjinalitetin e tyre.

Kozmetika,Bogorodica
Kozmetika,Bogorodica
Lekovi, mobilna
Lekovi, mobilna
Obleka, Bogorodica
Obleka, Bogorodica
Plasticni proizvodi i izolacija
Plasticni proizvodi i izolacija
Prehranbeni proizvodi,Istragi
Prehranbeni proizvodi,Istragi
Tehnicka stoka, Blace
Tehnicka stoka, Blace
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6