Drejtoria e doganave e Republikës së Maqedonisë së Veriut, në bashkëpunim me Inspektoratin Shtetëror të Tregut, zhvilluan sot dy veprime kundër shitjes së paligjshme të cigareve, duhanit të prerë dhe produkteve të tjera të duhanit.

Objekt i aksionit ishte kontrolli dhe sekuestrimi i produkteve të shitura në mënyrë të paligjshme që përfaqësojnë mallrat e akcizës.

Dy veprimet u kryen paralelisht në Shkup dhe Tetovë, ku në territorin e Komunës së Tetovës personat e autorizuar u sulmuan brutalisht nga një turmë e madhe njerëzish të njohur për policinë dhe do të ngriten kundër tyre akuza të përshtatshme. Prandaj, Drejtoria e doganave dhe Inspektorati Shtetëror i Tregut thonë se përkundër të gjitha pengesave, ata do të vazhdojnë të luftojnë ekonominë gri dhe shitjen e paligjshme të produkteve të duhanit në të gjithë vendin.

Në aksionet janë sekuestruar: 

•113 kilogram duhan i prerë dhe 415 kuti cigare.

Serioziteti i problemit dhe shkalla e dëmit të shkaktuar nga tregtia e paligjshme e duhanit dhe produkteve të duhanit kërkon përpjekjet tona të vazhdueshme për të parandaluar tregtinë e paligjshme të mallrave të akcizës.

Në këtë mënyrë, ne jo vetëm që mbrojmë konkurrencën, parandalojmë evazionin e taksave, por kontribuojmë edhe më tej në mbrojtjen e shëndetit të njerëzve që mund të rrezikohen nga përdorimi i produkteve të paautorizuara të lëshuara në treg në mënyrë të paligjshme.

Cigaret dhe duhani i prerë janë produkte të tatueshëm të akcizës, dhe kur ato janë me pakicë, ato duhet të shënohen me pulla kontrolli. Akcizat përbëjnë rreth 22% të taksës totale të mbledhur nga shteti, dhe taksat e akcizës përbëjnë 13% të të ardhurave buxhetore, nga të cilat mbi 5% janë nga cigare dhe produkte të duhanit. Prandaj, është një burim i rëndësishëm i të ardhurave në buxhetin e shtetit.

DSC_5037
DSC_5037
DSC_5042
DSC_5042
DSC_5044
DSC_5044
DSC_5046
DSC_5046
DSC_5057
DSC_5057
DSC_5071
DSC_5071
DSC_5072
DSC_5072
DSC_5080
DSC_5080
DSC_5083
DSC_5083
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9