Sa i përket lajmeve të publikuara në portalin MKD MK me titullin "Dikush po përpiqet të importojë mbeturina RDF në Maqedoni, 14 kamionë u kthyen dje nga Bogorodica", https://www.mkd.mk/makedonija/razno/nekoj-pak-se-obiduva-da-uveze-rdf-otpad-vo-makedonija-vchera-vrateni-14-kamioni-od

Drejtoria e doganave ashpë mohon se dje në vendkalimin kufitar Bogorodicë ka pasur një përpjekje për të hyrë në 14 kamionë me mbeturina RDF.

Për të informuar në mënyrë transparente dhe objektive opinionin, ne informojmë se këto janë kamionë që janë ndalur në vendkalimin kufitar Bogorodicë me qëllim kryerjen e ekzaminimeve të mallrave me të cilët janë ngarkuar, dhe më 10 shkurt 2020 kur hyri në fuqi ndalimi i importit të mbeturinave RDF, të njëjtat u ndaluan të hyjnë në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Kjo do të thotë, kamionët nuk u lejuan të hyjnë ose të kalojnë nëpër vend në përputhje me ligjet dhe rregulloret në fuqi, ata u arrestuan në terminalin kufitar Bogorodicë derisa të mmerren lejet e duhura për kthimin e tyre në territorin e Republikës Greke. Me marrjen e lejeve të duhura, kamionët u kthyen në palën greke dhe më 15.04.2020 u kthyen 5 kamionë, më 22.04.2020 u kthyen 4 kamionë dhe më 23.04.2020 u kthyen 5 kamionët e mbetur. Ne gjithashtu informojmë se që nga futja e ndalimit të importit të mbeturinave, nuk është bërë asnjë përpjekje për të importuar mbeturina në vend.

Duke pasur parasysh që të gjithë aktualisht jemi duke u përballur me një situatë jashtëzakonisht të vështirë në vend, ju lutemi të përmbaheni nga përhapja e dezinformatave dhe informacionit të pa verifikuar. Si pjesë e Drejtorisë së doganave, ekziston edhe një sektor për hetime, kështu që ne u bëjmë thirrje të gjithë personave përgjegjës socialë që kanë ndonjë të dhënë ose njohuri mbi këtë temë ta paraqesin atë në Drejtorinë e doganave, e cila do të pasohej nga shërbimet tona të përshtatshme.