Gjatë dy javëve të fundit, doganierët zbuluan një tentativë kontrabandimi të kokainës dhe disa përpjekje për kontrabandimin e mallrave të ndryshme, ndërkohë që përkohësisht konfiskuan pjesë për kamionë, vaj motori, targa të regjistrimit, shirita për ngarkesë, pije alkoolike, stoli arri, pjes teknike. ,makinë për strug drebong, veshje dhe falsifikim.

Drejtoria doganore i fton të gjithë përfaqësuesit (shpedicionet) që dorëzojnë deklarata në zyrat doganore Shkup 4 dhe Aeroport Shkup në takim pune që do të mbahet më 24 dhe 25 dhjetor, duke filluar nga ora 10:00 në amfiteatrin në ndërtesën e vjetër të Drejtorisë Doganore (Lazar Lichenoski, 13 Shkup).

Sot në zyrat e Drejtorisë Doganore u mbajt një takim protokollar midis Drejtorit të  Drejtorisë Doganore Z. Gjoko Tanasoski dhe Zëvendësambasadorit të Mbretërisë së Holandës Andrien van Mens.

Më 17 dhjetor 2018, Ministria e Punëve të Brendshme në bashkëpunim me Administratën Doganore të Republikës së Maqedonisë, kapi 550 kg drogë-marihuanë në pikën kufitare Bogorodicë gjatë kontrollit të një kamioni.

Drejtoria doganore vazhdon me aktivitetet për vënien në funksion të sistemit të ri të përpunimit të dokumenteve doganore dhe përpunimit të dokumenteve të akcizave (CDEPS).

Vendimi për harmonizimin dhe ndryshimin e tarifës doganore për vitin 2019 është publikuar në Gazetën zyrtare nr.  227 nga data 12.12.2018.

Delegacioni  i Drejtorisë Doganore të Republikës së Maqedonisë më 11.12.2018 në Beograd mori pjesë në konferencë ndërkombëtare në kuadër të projektit "Përshpejtimi i përparimit të politikave efektive tatimore për duhan në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme".

Më 13 dhjetor të vitit  2018, drejtori i  Drejtorisë Doganore z. Gjoko Tanasoski në Ministrinë e punëve të brendshme, mori pjesë në dorëzimin ceremonial  të një donacioni të pajisjeve dhe automjeteve, të cilat do të përdoren nga njësitë organizative kompetente të Ministrisë së punëve të brendshme dhe nga  institucionet tjera  kompetente në vend, duke përfshirë edhe Drejtorinë doganore të Republikës së Maqedonisë.

Sot në Drejtorinë e doganës është realizuar takim protokolar ndërmjet Drejtorit të Doganave, z Gjoko Tanasoski, dhe Ambasadorit të misionit në Shkup të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), z Clemens Koja.

Gjatë dy javëve të fundit, doganierët zbuluan disa përpjekje për kontrabandimin e mallrave të ndryshme, përkohësisht  janë konfiskuar  devize, pjesë të automjeteve, shirita për shtrngim të mallit, motorë elektrikë, telefona celularë, materiale dentare, pem dhe perime të freskëta, veshje të përdorura të skive dhe fallsifikime.