Drejtoria e doganave ju informon se janë përgatitur Certifikatat e Trajnimit paraprak për përfaqësuesit e licencuar të mbajtur nga data 11 - 20.02.2020.

Në kuadër të Konferencës së CEFTA - Looking back and moving forward e organizuar nga GIZ, CEFTA dhe Komisioni Evropian, mbajtur në Tivat, Mali i Zi, Drejtori i Drejtorisë së doganave si panelist dhe kryetar i Nënkomitetit të Doganave të CEFTA prezantoi për lehtësimin e tregtisë dhe digjitalizimit.

Zbatimi i njohjes ndërkombëtare të OAE, profileve të përbashkëta të analizës së rrezikut dhe SEED + duhet të fillojnë këtë vit. 

87482252_567447687183648_5632199582583619584_n
giz (159)
giz (161)
giz (169)
giz (181)
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drejtoria e doganave e Republikës së Maqedonisë së Veriut, në bashkëpunim me Inspektoratin Shtetëror të Tregut, zhvilluan sot dy veprime kundër shitjes së paligjshme të cigareve, duhanit të prerë dhe produkteve të tjera të duhanit.

Më datë 18 shkurt 2020, Drejtori i përgjithshëm i Drejtorisë së doganave, z. Gjoko Tanasoski vizitoi fabrikën e pjesëve të automjeteve Telamon, një fabrikë që prodhon makina bashkuese, makina prerëse automatike, shirita, makina prerëse dhe mbyllëse.

Takimi dypalësh i zhvilluar dje në mes Ministrit të mjedisit dhe ujërave të Republikës së Bullgarisë, Emil Dimitrov dhe Ministrit të Mjedisit dhe planifikimit hapsinor, Nnuredini, u përqëndrua në forcimin e kontrollit të lëvizjes ndërkufitare të mbeturinave.

Gjatë dy javëve të kaluara, nëpunësit doganor kanë zbuluar më shumë tentativa për kontrabandim malli, nga të cilat janë mbajtur veshje, preparate kozmetike, ilaçe, produkte mjekësore, mall teknik, produkte ushqimore, produkte plastike dhe falsifikime.

Më 29.01.2020, Inspektoriati shtetëror i mjedisit, në koordinim me Ministrinë e mjedisit dhe planifikimit hapsinor dhe Drejtorinë e doganave, kryen një kontroll të jashtëzakonshëm inspektimi të 15 kamionëve të mbeturinave (RDF) nga Italia. Kamionët u ndaluan në hyrje të pikës kufitare Bogorodica.

Si pjesë e aktiviteteve për veprime parandaluese dhe mbrojtje nga hyrja e virusit afrikan të etheve të derrit në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Agjencia e ushqimit dhe veterinarisë përgatiti postera dhe fletushka dhe i dorëzoi në Drejtorinë e doganave.

Gjatë janarit, nëpunësit doganor zbuluan 4 migrantë të paligjshëm dhe disa përpjekje për kontrabandim të mallrave, duke përfshirë motoçikleta, pjesë të automjeteve motorike, veshje, çanta femrash, këpucë, statuja, syze dhe cigare.

Për të siguruar një informacion transparent dhe të saktë, dhe në kontekstin e disa raporteve mediatike që nafta po importohet në Republikën e Maqedonisë së Veriut, për të cilën autoritetet kroate kanë parë se janë kancerogjene, ne informojmë opinionin se: pas analizës së kryer nga laboratori doganor kroat, nafta e përmendur është me një përmbajtje të squfurit prej 0,69% dhe një PCB më pak se 1 mg/kg. Sipas ligjit kroat, kufiri i sipërm i squfurit të lejueshëm në mazut është 1%, ndërsa përqendrimi i PCB duhet të jetë më pak se 20 mg/kg. Sipas të dhënave zyrtare, ne jemi duke e informuar opinionin se pretendimet e bëra janë plotësisht të rreme.