Siç ishte e lajmëruar nga 22-24.10.2019  Drejtoria Doganore e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të jetë mikpritës e konferencës më të rëndësishme të Organizatës Botërore të Doganave - PIKARD (Partneritet në Hulumtimet dhe Zhvillimet Doganore), e cila do të mbahet në Hotelin Hilton në Shkup. Në konferencën priten rreth 200 mysafir nga më shumë se 50 vende, ekspertë doganorë dhe akademikë të cilët do të prezentojnë punimet e tyre kërkimore.

Gjatë dy javëve të fundit, doganjerët zbuluan emigrantë dhe parandaluan disa përpjekje për kontrabandim  mallra të ndryshme, ku u konfiskuan devize, autopjesë, veshje, thika të kuzhinës dhe falsifikime.

"Me masa konkrete do të adresohet ekonomia gri në e-tregtinë.

Me skenimin e dërgesave në trafikun postar ndjeshëm do të rritet kontrolli.

Gjithashtu, do të hapet e-platformë ku qytetarët do të mund ti paraqesin të gjithë ata që kryejnë e-tregti të paregjistruar.

Takim i shkëlqyeshëm inicial me Ministren e Financave Nina Angelovska dhe Shoqatën për e-tregti dhe përfaqësues të organeve shtetërore, odave ekonomike dhe sektorit të biznesit.

14102019 etrgovija

 

  

 

Gjatë kontrolit të thelluar në drejtim të rrugës  Veles - Shkup, inspektorët doganorë zbuluan 45 (dyzet e pesë) emigrantë pa dokumente identifikimi.

Drejtoria Doganore nga 22-24.10. do të jetë mikpritës i konferencës  më të rëndësishme të Organizatës Botërore të Doganave - PICARD (Partneritet në hulumtimet dhe zhvillimet Doganore), e cila do të mbahet në Shkup. Konferenca organizohet  në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Doganave dhe Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin "Shën Kirili dhe Metodi" - Shkup.

Më 4 tetor 2019, në Beograd u mbajt një takim bilateral midis përfaqësuesve të Drejtorisë Doganore të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Drejtorisë Doganore të Republikës së Serbisë.

Në vendkalimin kufitarë Bogorodicë, në dalje nga vendi, më 6 tetor 2019, u sekuestruan rreth 45 kg marihuanë.

Sipas strategjisë së Drejtorisë Doganore për forcimin e marrëdhënieve të partneritetit me komunitetin e biznesit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, sot drejtori Gjoko Tanasoski realizoi një takim afarist me kompanitë Aktiva DOO Shtip - një nga kompanitë kryesore me reputacion ndërtimi me reputacion të lartë dhe legjitimitet të pamohueshëm në industri, si dhe me ALBATROS - një kompani moderne për veshje prodhues i këmishave me cilësi të lartë.

Drejtoria Doganore në bashkëpunim me GIZ dhe Sekretariatin e CEFTA-s po organizon një seminar rajonal për lehtësimin e tregtisë dhe harmonizimin e dokumenteve.

Gjatë muajit të kaluar, doganierët zbuluan një mashtrim doganor, tre migrantë, si dhe më shumë përpjekje për të kontrabanduar mallra të ndryshme, ku u konfiskuan stoli ari, municion për armë zjarri, orë dore, shirita për orë,  cigare, kafe për makina, prodhime tekstili, pjesë kamionësh, audioteknikë, dhe falsifikime.