Царински постапки

Царинската управа над стоките кои се предмет на царинска контрола ги применува следните постапки:

  • транзит
  • увоз
  • постапки со економски ефект
  • извоз
  • поедноставни постапки
  • постапки кои се применуваат во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ)
Scroll to top

.

logo footer

Содржините на оваа страница можат да се објавуваат без посебна дозвола со наведување на изворот. Секој упад и злоупотреба на веб страницата на Царинската управа е казнив по член 251 од Кривичниот закон.