Специфичности во извршувањето на преференцијалната трговијата помеѓу Република Македонија и Европска унија и Турција

Европската унија има воспоставено царинска унија со Турција, Андора и Сан Марино, при што треба во трговијата на Република Македонија со овие земји да се земат предвид одредени исклучоци при издавање на преференцијален доказ за потекло, односно при прифаќање на преференцијално потекло од овие земји.

Scroll to top

.

logo footer

Содржините на оваа страница можат да се објавуваат без посебна дозвола со наведување на изворот. Секој упад и злоупотреба на веб страницата на Царинската управа е казнив по член 251 од Кривичниот закон.