Уверение за директна пратка

Директниот транспорт се применува за примена на преференцијален третман и се однесува на случаите кога стоката која се увезува како стока со преференцијално потекло се транспортирала од земјата извозник со која Република Северна Македонија има склучено Договор до Република Северна Македонија директно или преку територија на друга земја или земји.

УПАТСТВО И ПРИДРУЖНИ ДОКУМЕНТИ

Барање за издавање на уверение за директна пратка

Scroll to top

.

logo footer

Содржините на оваа страница можат да се објавуваат без посебна дозвола со наведување на изворот. Секој упад и злоупотреба на веб страницата на Царинската управа е казнив по член 251 од Кривичниот закон.